Случаите на заразяване с коронавирус в Италия се увеличават непрекъснато. Засега симптоми са открити при 132 души.

Снимка: btvnovinite.bg


Днес почина още един заразен, като жертвите до момента станаха 3 в областите Венето и Ломбардия.

Властите недоумяват откъде идва заразата и защо се разпространява толкова бързо.

Снимка: ReutersСпоред Световната здравна организация, италианският вирус може би няма нищо общо с CoVid-19.

Властите въведоха забрана за излизане и влизане в зоните, „огнище“ на вируса. Движението се следи от полицията и при необходимост – от военните.

„Продължаваме да се чудим как заразата се разпространи толкова бързо. Както всички европейски държави и ние предприемаме драстични мерки за ограничаването ѝ“, коментира Джузепе Конте, министър-председател на Италия.

Снимка: ReutersМного от традиционните карнавали в Италия са отменени. Емблематичният карнавал във Венеция ще бъде закрит два дни по-рано.

Снимка: Reuters

Модният дизайнер Джорджо Армани обяви, че ревюто му тази вечер на седмицата на модата в Милано ще бъде в празна зала. Не работят музеи и част от обществените институции.

Правителството в поискало от управителя на провинция Ломбардия да нареди спиране на учебните занятия от утре.

Опашка от притеснени клиенти се изви пред супермаркет в град Казалпустерленго. Хората се запасяваха с продукти от първа необходимост. За да се избегне напрежение - редът на хората се контролираше от полицията.

Днес бяха отложени мачовете от „Серия А“ на три отбора от региона – „Интер“, „Аталанта“ и „Верона“. Засега няма яснота за мачовете от Шампионска лига следващата седмица, сред които е и срещата „Интер“ – „Лудогорец“ на стадион „Сан Сиро“ в Милано.