Групировка, свързана с "Ислямска държава" (ИД), разпространи ново видео, в което пак твърди, че имено ИД е свалила руския самолет над Синай. Джихадистите вече поеха отговорността за трагичния инцидент, при който загинаха над 220 души.

Москва обаче настоява, че е твърде рано да се определи дали става дума за терористичен акт или технически проблем с машината, като подчертава, че всички версии се разследват.

В новия клипа се появяват петима бойци на "Ислямска държава", един от които освен арабски, говори и руски, и се обръща към Путин с обидни думи. Думата за "неверници", която употребява, пък е татарска.

"Поздравяваме нашите братя на Синайския полуостров за свалянето на проклетия самолет с неверници от Русия. Ние сме с вас, братя, обичаме ви и ще продължим вашето дело. Ще унищожим тия неверници, ще ги изгоним от нашата земя, а след това ще се доберем до тяхната.

Искам да се обърна към теб, путинска свиня, и да ти кажа, че когато изпрати твоите самолети, твоите хора, твоята техника да унищожат нас и страната ни, дълбоко сгреши и ще съжаляваш за това. И твоят народ ще съжалява.

Този самолет е потвърждение за това, путинска свиня, че ще се доберем до всички вас и не само ще сваляме самолетите ви, но ще дойдем в страната ви, ще ви унищожим, ще ви режем, ще стреляме по вас, ще влезем в домовете ви и вие дълбоко ще съжалите за това, че сте дошли при нас.

И както ти и твоите самолети бомбардират местните мирни жители, ние днес убихме 240 от твоите хора. И ще продължим да го правим, нищо няма да ни спре, защото Аллах е с нас", казва още руксоговорящият член на "Ислямска държава".