177 полета на лондонското летище „Хийтроу” ще бъдат отмени заради стачка на служители. Причина за недоволството е отвхърлянето на ново предложение за увеличаване на работните заплати, пише Би Би Си.

Близо 4 хил. членове на профсъюза „Юнайт”, между които инженери, пожарникари и охранителим ще излязат на протест на 5 и 6 август. От съюза обясниха, че ако стачката стане факт, над 2500 души ще пропуснат работа.

От летището все още се очаква да обявят кои полети ще бъдат отменени. Според информацията 91 авиолинии ще бъдат засегнати. Прекъсването на полетите е превантивна мярка в случай, че не бъде намерен изход от ситуацията.

Говорител на „Хийтроу” обясни, че текат разговори между летището и авиолиниите, за да се съгласува и намали броя на опериращите полети по време на стачката. Ако полетите не бъдат изпълнени, над 80 хил. пътници ще бъдат засегнати, а обезщетенията могат да надхвърлят 2 млн. британски лири.

Летищните власти призовават пътниците да проверяват дали полетите им ще бъдат изпълнени, както и да пристигат на летището 2-3 часа преди излитане.