Сблъсъкът на титаните – така медии от цял свят наричат четвъртфинала на европейското първенство по футбол между Германия и Испания.

Официалната фен зона в центъра на Берлин събира 70 000 души, но желаещите да гледат срещата са много повече и в този момент все още има опашки на чакащи, за да влезнат на нея. 

В тази фен зона ще се събират малко по-късно и феновете за втория двубой тази вечер – мачът между Португалия и Франция.

Мерките за сигурност са изключително строги.

Четири часа преди срещата между Германия и Испания дълги опашки се образуваха на всички входове към най-голямата фен зона в центъра на Берлин. Полицията трябваше да реорганизира достъпа до Бранденбургската врата. Въпреки това хората, пропътували хиляди километри, за да стигнат до фен зоната, не се отказаха да чакат.

„Изключително много се радвам, че съм тук. Много съм развълнувана. Принципно съм от Хамбург, но идвам с приятелите си тук, за да гледаме мача. Тук е изключително приятно и се надявам Германия да победи“, споделя Анна.

 

Над 2000 полицаи и още толкова доброволци отговарят за безопасността на посетителите. Дългата почти километър зона има три входа, като всеки посетител е подложен на щателна проверка, а големи чанти и стъклени бутилки са абсолютно забранени.

Проверките и дългото чакане нито отказаха, нито помрачиха настроението на феновете, които се събират от цяла Европа.

Феновете на Испания идват чак от Мадрид, като междувременно обикалят Европа с влак. Малко са нервни и се чудят дали ще успеят да влязат във фен зоната, но са сигурни, че Испания ще победи Германия.

В зоната за фенове са Арнолд и синът му Леон. Двамата заедно гледат всеки мач на Германия, а Леон помогна на баща си като му провежда.

„Баща ми е на мнението, че Германия ще победи с 1:0 Испания“, казва Леон.

Развръзката за четирите отбора – Германия, Испания, Португалия и Франция, ще е ясна до края на вечерта, която със сигурност ще е пълна с емоции.