Федералното бюро за разследване на Съединените щати (ФБР) определи Самюел Литъл като най-опасния сериен убиец в историята на страната. До момента мъжът, който се намира в затвора от 2012 г., е признал за 93 убийства в рамките на 40 години.

До момента ФБР е успяло да свърже Литъл с 50 случая от 1970 до 2005 г. В момента мъжът излежава присъда за убийството на три жени.

Жертвите на Литъл били предимно чернокожи жени, работещи като проститутки. Много от тях били наркомани.

В миналото мъжът бил професионален боксьор и използвал уменията си по време на убийствата. Първоначално Литъл им нанасял удар, с който ги привеждал в безсъзнание, след което ги удушавал. Именно това е причината за изключително дългото разследване на тези убийства – не винаги има ясни признаци, че човекът е бил убит.

Някои от случаите били разследвани от ФБР, но повечето били закрити с мотив, че жените са починали от свръхдоза или при инцидент. Някои от телата така и не са намерени, коментират от бюрото.

“Години наред Самюел Литъл е смятал, че няма да бъде заловен, защото никой не следи жертвите му. Въпрек че той вече е в затвора, от ФБР смятаме, че е важно да търсим възмездие за всяка една жертва и да затворим всеки един случай”, коментира анализаторът на бюрото Кристи Палацоло.

Агентите публикуваха и официални видеоклипове, в които Литъл разказва за убийствата. Пуснаха и рисунки, правени от него, на жертвите му. Според анализите на ФБР всички доказателства и самопризнания са напълно достоверни.

Сега от Федералното бюро за разследване молят за помощ гражданите на Съединените щати. Те се надяват да успеят да потвърдят и свържат с Литъл останалите 43 случая, за които той е признал.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!