Всички модни марки могат да закрият студиата си, след като Монголия представи официалните си униформи за Олимпийските игри в Париж, пишат световните медии. Невероятно красивите костюми предизвикаха истинска буря в социалните мрежи.

Детайлно бродирани жилетки, роби с плисета и аксесоари, вдъхновени от традиционното монголско облекло, са част от невероятните дрехи, с които Монголия ще се представи на официалното откриване на Олимпиадата.

Дизайнът е дело на модната къща Michel&Amazonka, които се намират в Улан Батор и произвеждат висша мода, както и ежедневни тоалети. Къщата описва олимпийските костюми като „есенцията на традициите и културата на Монголия“. Марката представи дрехите със серия от продуктови фотографии, както и изключително красив видеоклип, който прилича на истинско модно ревю.

 

Жените атлети имат церемониални обеци и бродирани чанти, докато мъжете ще носят специални шапки, колан и традиционни монголски ботуши. Дрехите съдържат националните цветове на Монголия – синьо, червено и бяло, както и много традиционни шарки и мотиви. Сред тях е и символът „Сойомбо“, който е част от националното знаме на Монголия.

В дрехите са включени също мотиви от Париж и Олимпийските игри, както и Олимпийския огън. За направата на всеки костюм е отнело около 20 часа на дизайнерите.

Униформите привлякоха изключително световно внимание, особено в социалните мрежи. Там модни и спортни експерти аплодираха дизайна им. „Монголия току що спечели Олимпийските игри още преди да са започнали“, написа модният коментатор Раян Йип.

Снимка: Michel Amazonka

Модното студио е създадено от двете сестри Мишел и Амазонка Чоигаалаа. Те са отговорни за униформите на Монголия по време на Зимните Олимпийски игри в Пекин и Летните Олимпийски игри в Токио.

Тази година Монголия изпраща повече от 30 атлети на Олимпийските игри в Париж. Те ще се състезават в 9 различни спорта, сред които колоездене, стрелба и борба.