Великобритания отбеляза драстичен ръст за ден на диагностицираните с коронавирус.

За последното денонощие положителни проби са дали 1062 души, което е почти двойно от предходния ден и е най-големият дневен ръст от 25 юни насам.

Това даде основание да се говори, че на Острова започва втора вълна на пандемията. В момента случаите с коронавирус са 310 825. Въпреки това смъртните случаи за ден не бележат ръст и са едва 8.

В страната редица ограничителни мерки бяха намалени, но продължават призивите от страна на властите хората да се пазят, да спазват дистанция, да носят маски и често да дезинфекцират ръцете си.

Въпреки това рекордните температури от последните дни, достигнали до 36°, накараха хиляди хора да изпълнят плажовете на страната.

Мрачната статистика за новите болни идва точно в момент, в който здравните власти правят епидемиологично проучване, което установи, че рискът от заразяване с вируса в класните стаи е минимален.

Премиерът Борис Джонсън дори обяви възобновяването на присъствените часове за национален приоритет, като за тази цел бе планирана и рекламна кампания, която да убеди уплашените родители да върнат децата си в клас.