Американският президент Доналд Тръмп прекъсна интервю с негово участие в известното предаване „60 минути“.

Пред телевизия Си Би Ес той говори за коронавируса, здравеопазване, опонента си в президентската надпревара Джо Байдън и шпионски скандали. Интервюто бързо привлече вниманието и коментарите на хората.

Преди да прекъсне разговора с водещата Лесли Стал, Тръмп заяви, че въпросите към него са по-трудни в сравнение с тези на демократа Джо Байдън, който също участва в предаването.

„Виждам лек въпрос след лек въпрос. На него (Байдън) никога не му е задаван тежък въпрос“, подчерта държавният глава.

По думите на президента, ако не са били социалните мрежи, е нямало как да бъде чут неговият глас заради „фалшивите медии“.

Водещата уточни, че преди време Тръмп е отговорил на нейн въпрос „Защо продължава да казва „фалшиви медии“? с думите: „За да Ви дискредитирам. Така, когато казвате негативни неща за мен, никой няма да Ви повярва“.

В отговор Тръмп изтъкна: „Няма нужда да Ви дискредитирам. Вие го правите сами“.

Президентът коментира, че опонентът му Джо Байдън е част от няколко шпионски скандала: „Най-големият беше, когато шпионираха кампанията ми през 2016 г.“. По думите му има доказателства това.

От своя страна Стал обясни, че недоказани твърдения не могат да бъдат излъчвани. Тръмп пък подчерта, че те не се излъчват, защото така се помага на Байдън.

Президентът обясни, че няма проблем с маските и е призовавал хората да ги носят. По отношение на главния вирусолог д-р Антъни Фаучи, с когото той често сблъсква позиции, Тръмп обясни, че го харесва, но е „сгрешил много пъти“.