Историята на 17-годишна тийнейджърка вдигна на крак полицията в Северозападна Франция, предават световни медии.

Момичето от град Рен, чието име не се съобщава, редовно бягало в местната гора Белбранш. Този понеделник то излиза за да направи традиционния си джогинг. Няколко часа по-късно не се връща вкъщи, което кара баща ѝ да се обади в полицията.

Междувременно той тръгва по стъпките ѝ. В гората мъжът открива телефона на своята дъщеря и нейния часовник с GPS, по който има следи от кръв.

Полицията успява да свали данните от часовника, според които обиколката на 17-годишното момиче приключва внезапно в селски район.

В издирването ѝ се включват около 200 полицейски служители, спасителни кучета, водолази и хеликоптер.

Започва разследване за отвличане, макар и прокуратурата да заявява, че не изключва нито един друг възможен сценарий.

Същата вечер е задържан мъж в нетрезво състояние по подозрение за участие в отвличането, но след разпит той е освободен.

Бягство обратно към реалността

Късно вечерта във вторник тийнейджърката се появява в крайпътно заведение за хранене на около 10 километра от мястото, където е тичала.

Оказана ѝ е първа медицинска помощ, тъй като по думите на свидетел, е имала следи от кръв по себе си.

Той разказва, че момичето е "избягало от автомобила на похитителя си и намерило убежище" в заведението за хранене, за да помоли за помощ. През това време предполагаемият ѝ похитител е избягал.

Неизвестните обаче все още са много.

17-годишната французойка твърди, че не може да разкаже какво се е случило в късния следобед на ноемврийския понеделник - тя не разпознава похитителите си, не може и да идентифицира мястото на своето похищение.

Местните прокурори заявиха, че разследването продължава.