Директорът на черногорската полиция Славко Стоянович потвърди днес, че през нощта са били задържани 20 сръбски граждани и се издирва още един по подозрение в тероризъм, предаде “Танюг”, цитирана от БТА. Сред белградската телевизия Б92 и черногорската ПинкМ, предводител на групата е бил бившият началник на жандармерията в западната ни съседка Бата Дикич.

Полицията подозира, че сърбите са влезли в Черна гора с намерението да извършат въоръжени нападения срещу черногорски институции и представители на полицията и държавните органи, без да се изключва и възможността за нападение над държавни лидери.

Смята се, че групата е внесла голямо количество оръжие и експлозиви.

Прокуратурата в Черна гора обяви, че задържаните са планирали също да арестуват премиера Мило Джуканович и да обявяват изборната победа на "някои партии".

Подгорица излезе с официална позиция за случая, след като по-рано през деня информация за арестите изтече в медиите.

Вотът в бившата югорепублика се очертава изключително оспорван, като опозицията обвинява премиера Мило Джуканович в корупция и лошо управление. Самият той обяви, че очаква след изборите Черна гора „стабилно и динамично да се отправи към ЕС и НАТО”.

Този вот е смятан за своеобразен референдум "за" и "против" членството в НАТО и Европейския съюз.
До 15 часа местно време на са гласували 48,21 процента от избирателите, според данни на Държавната избирателна комосия, цитирани от ТАСС.

Вучич не знае

Министър-председателят на Сърбия Александър Вучич съобщи, че няма информация да е арестувана парламентарна група, оглавявана от бившия командир на сръбската жандармерия Братислав Дикич, която се е опитала да влезе в Черна гора с оръжия и амуниции, предаде "Фокус".

„Няма информация за това, информира ме министърът на вътрешните работи на Сърбия. Този човек (Дикич – б.пр.) е пенсионер“, заяви сръбският премиер.