Бурята "Аруен" отне живота на двама души в северната част на Великобритания, съобщи "Скай Нюз".

Мъж от Ланкастър е починал, след като дърво пада върху него. Това е вторият смъртен причинен от бурята. Друг човек загина, след като колата му се блъсна в падащо дърво в Антрим, Северна Ирландия.

Десетки хиляди останаха миналата нощ без електричество. Бурята връхлетя страната с ветрове до 160 км/ч на места, предаде Ройтерс.

Много пътища са затворени и са препоръчителни само крайно наложителни пътувания. В Шотландия бяха прекъснати редица жп линии между Единбург, Глазгоу и други големи градове, след като ветровете стовариха върху релсите отнесена от поривите плевня. 

Близо 120 камиона, изненадани от бурята, са блокирани в снега на автомагистрала в Северна Англия, където полицията изпрати снегорин.

Стихията е връхлетяла и база на Кралските ВВС в графство Нортъмбърленд, североизточна Англия, съобщава метеорологичната служба, която подчерта, че оранжев и жълт код остават в сила в графството.

Над 55 000 потребители в графства Нортъмбърленд, Дърам и Тайн енд Уеър са били за известно време без ток. Аварийните екипи работят по възстановяване на енергоподаването в Шотландия и Южна Англия.