Бури, проливни дъждове и силен вятър има в района на Западна и Северозападна Турция, съобщават местните медии.

Морето заля крайбрежната алея и близките до брега пътища в Измир в района на Каршъяка, предаде държавната телевизия ТРТ Хабер. Под вода останаха и релсите на минаващия наблизо трамвай. Екипи на общината се опитват да изпомпат прелелите води на морето.

Поради бурята в Измир е отменено движението на корабите. Метеоролозите предвиждат, че лошото време в района ще продължи до утре.

Истанбул от сутринта е под влиянието на силен вятър, който в някои райони на мегаполиса достигна скорост от 105 км/ч. Дъжд от кал се изсипа на места в окръга, както и в съседния окръг Текирдаг.

В Коджаели, Северозападна Турция, бурята отнесе покривите на сгради. Отменени бяха планирани курсове на кораби в района на Измитския залив, посочва турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

52 от общо 81 турски окръга са с предупреждение за бури днес, информира частната телевизия НТВ. Метеорологичната служба на страната обяви оранжев код за 17 окръга и жълт код - за 35 окръга.

Лошо време днес се предвижда за Егейска Турция, Западното Средиземноморие, Централен Анадол, Черноморието и района на Мраморно море. Гражданите се предупреждават да бъдат бдителни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!