Според мен Валери Симеонов трябваше да се извини. Това каза премиерът Бойко Борисов в Мюнхен в коментар на недоказаните обвинения на Валери Симеонов срещу журналисти от bTV.

Във връзка с призива на международната неправителствена организация „Репортери без граници” (RSF) българските власти да спрат да се опитват да сплашват журналистите в страната, Борисов подчерта, че работи добре с „Репортери без граници".

„Абсолютно не считам, че Валери Симеонов може да говори по този начин. За хазарта го подкрепихме с цялата си мощ на ГЕРБ, беше прав. Според мен той трябваше да се извини.

Някой път човек е изнервен, може да си изпусне репликата, затова, дето се вика, има в българската религия, и в българския бит ден за прошка – на най-големия си враг се обаждаш и казваш – Прощавай, сгрешил съм, особено, когато е без да иска.

Една частна телевизия - дали ще пуснат нещо, дали няма да го пуснат, си е тяхна работа, не наша. Зрителят е този, който определя да ги гледа или не. Така че, съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща.

Аз като нещо сгреша – веднага казвам: Извинявайте, извинявайте. На всеки се случва. Човешко е да сгрешиш, човешко е да се извиниш", каза премиерът.

На въпрос трябва ли да се промени политическият модел по отношение на медиите в България Борисов отговори:

"Политически модел ли, какъв е той, аз нито имам телевизия, нито имам вестник. Те и в Щатите се нападат, като гледам, аз съм чувал от президента Тръмп големи нападки по линия на журналистите, така, че не е хубаво. Пак казвам, не е добре това да се прави. Но пък няма скрито-покрито, ето, той го е казал, вие сте го отразили, всеки може да си направи извода. Аз махнах депутат само за ехидна усмивка от моята партия, и го извадих от парламента, а ми вършеше работа за тези… започна да говори неща, които сега са на мода".