99-годишен ветеран от Втората световна война се срещна отново с любимата си след близо 80 години раздяла

Историята на Рег Пай и 92-годишната Хюгет разказва Би Би Си. 

Двамата се запознават по време на Втората световна война във Франция през лятото на 1944 г. Той е едва 20-годишен, а тя само на 14 години.  

Срещата им е кратка, но въпреки това споменът от нея остава за цял живот. В продължение на почти 80 години той все още държи нейна снимка в портфейла си.

Британският ветеран си спомня първата им среща. 

“Един микробус спря до мен. Той се управляваше от момче на име Джорди, и той ми предложи кутия сардини. Имаше и филия хляб, намазана с маргарин и конфитюр. Разходихме се, а след това се върнахме до микробуса. Там видях едно момиче с бяла рокля. Тя не искаше сардини, тогава и предложих да вземе филията с конфитюр”, разказа той. 

Рег не си спомня дали Хюгет е взела филията, но си спомня, че след срещата им тя е пресякла улицата и е влязла в църквата. На следващия ден Рег поглежда в чинията, в която е била филията и вижда, че тя е оставила снимката си.  

"От тогава държа снимката в портфейла си”, каза Рег. 

На срещата си след близо 80 години Рег поднесе на Хюгет филия с масло и конфитюр. 

„Ето един сандвич със сладко“, каза той с усмивка, докато поздравяваше Хюгет в дома за възрастни хора в Северна Франция.

„Радвам се да те видя отново след толкова дълго време. Остаряхме, но все още сме същите“, усмихна се Хюгет. 

Рег през цялото това време се е опитвал да намери любимата си, но без успех. И двамата са били женени, той има син, а тя - три деца. 

“Още е жива. През цялото това време си мислех, че вероятно вече си починала, защото времената, когато бяхме млади, бяха много трудни”, каза Рег. 

След разговора си двамата се прегърнаха, а Рег целуна Хюгет по бузата, а тя го попита дали няма да се оженят. 

Рег се съгласи, а Хюгет обеща да “зареже” настоящия си приятел в дома за възрастни и да се омъжи за него.