България договори 500 тона тютюн за износ в Йордания по време на бизнесфорум в Аман, който беше открит от президента Румен Радев.

Снимка: btvnovinite.bg


Президентът откри бизнес форум с 30 български и 60 йордански компании, като се разчита на оргaнизиране на съвместни производства и бизнеспроекти за излизане на трeти пазари в Близкия Изток и Еврoпейския съюз. Снощи държавният глава обеща пред българската общност в Аман да поиска от йорданския крал разкриване на посолство в София.

Близо 500 българки са сключили брак в Йордания, има и много завършили в български учебни заведения .

„Ние ви помним, ние вярваме във вас, ние се радваме на вашите успехи. Тук вие заемате важни позции в страната и този капитал, инвестиран във вас, се връща като много добри отношения между двата народа – да не забравяте традициите и да ги държите живи”, каза Радев.

Българската общност постави три искания – да имат повече събирания, стая с учител в посолството и да не чакат на улицата за среща в мисията ни в Аман.

Снимка: btvnovinite.bg


„Колкото и малко да сте, поемам ангажимент с Министерство на образованието да изпратят документи, за да получат финансиране на сдружение и да наемат учители и помещение за децата, заяви Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи.

Предстои промяна на процедурата за получаване на българско гражданство

След обяд президентът Радев и съпругата му Десислава ще бъдат приети с официална церемония от Техни Величества крал Абдула II и кралица Рания.