„За пореден път решихме да поставим държавата пред партията. Въпросът в ГЕРБ беше дали да излезем с категорична партийна кандидатура, като предложим човек с доказал се управленски и експертен опит, с потенциал и възможност за справяне в кризи. От ГЕРБ смятаме, че няма друг такъв човек, който и да е управлявал по-дълго в демократичната ни история, освен Бойко Борисов“, заяви Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ.

По-рано днес стана, ясно, че проф. Николай Габровски е кандидатът за премиер на най-голямата политическа група в парламента – ГЕРБ-СДС. Той взе от президента Румен Радев първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

„През трите управленски мандата, в които сме управлявали като малцинство, отговорността най-сериозно се е носила от ГЕРБ и лично от Борисов. Той има опита и международните контакти, за да се справя с кризи. На международната сцена той може да бъде изключително полезен за България.

Другата възможност беше да заложим на човек, който е еднакво отдалечен от всички политически партии – човек, израснал до върха на своята професионална кариера, който има обществен престиж, познат е, а пациентите му имат доверие, носи огромна отговорност за човешкия живот", посочи още Атанасова.