След като атакуваха редица знакови произведения на изкуството в Европа, за да привлекат внимание върху екологичните проблеми на планетата, климатични активисти прибегнаха до друго средство. Те окупираха ресторанта на един от най-известните кулинари в света - Гордън Рамзи в Лондон.

Според групата „Бунт за животните“ в окупацията, проведена в един от най-скъпите квартали на Лондон - „Мейфеър“, са участвали 14 души.

„Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни продукти. Протестиращите са заели маси, предназначени за клиенти на ресторанта, показвайки фиктивни менюта, в които се посочва екологичната цена на храната.

Единият от протестиращите, който отказва да напусне мястото на протеста, изтъква, че в ресторанта се сервират ястия, които струват 155 лири или над 300 лева, докато два милиона британци разчитат на помощи от хранителни банки, защото не могат да си платят храната.

Едно от предлаганите ястия в менюто на протестиращите е било телешки стек. Това е храна, чието производство оставя много голям въглероден отпечатък и заема огромно пространство за отглеждане на животните, се казва в изявление на групата. Целта на протеста е да накара да залагат на растителна храна пред месото.