Жестоко нападение на маймуна над 10-годишно дете в Индия. Животното е атакувало момчето в корема, съобщава индийският информационен портал NDTV, позовавайки се на полицията.

Детето си е играело с приятели в малкото селце Салки в щата Гуджарат, когато няколко маймуни се нахвърлили върху момчето. След това една от тях забила ноктите си в стомаха на детето и разкъсала червата му, посочват органите на реда.

Момчето се e втурнало към къщата си, а след това било откарано по спешност в болница. След пристигането му обаче лекарите го обявили за мъртво.

Това е третото нападение в селото в рамките на седмица. Приматите, които се срещат в цяла Южна Азия, са тревопасни. Умелите катерачи по дървета и сгради са също толкова пъргави и на земята.

Не е известно какво предизвиква животните да атакуват жителите на района. Горски служител коментира, че той и екипът му са на лов за „маймуните на ужасите“. През изминалата седмица са хванати две.

През лятото дори е определена награда от около 230 евро за „най-търсената маймуна в света“. Смята се, че тя е била отговорна за 20 нападения срещу хора. В крайна сметка животното е било локализирано чрез дрон, атакувано със стрелички с успокоителни, заловено и поставено в клетка.

Преди пет години маймуна дори отвлича бебе. Близо до най-известната забележителност на Индия, Тадж Махал, маймуната изтръгнала 12-дневното момченце от ръцете на майка му.

След това избягала с него през покривите. Най-накрая съседите успели да уловят животното, но било твърде късно за бебето. То починало от нараняванията си.