Треньорът на "Лудогорец" Павел Върба определи като "много важен" първия мач на тима в групите на Лига Европа. Утре "орлите" приемат в Разград "Антверпен".

"С пълни сили излизаме утре. Винаги първият мач в групи на евротурнири е много важен. Разбира се, подхождаме с респект към нашия противник, който е един много силен отбор. Но както казах, първият мач винаги е важен и ще се опитаме да го спечелим", започна Върба на традиционната пресконференция.

"Като обърнем внимание на останалите отбори в групата, е ясно, че ако искаме да продължим напред, трябва да печелим точки срещу всички", допълни чешкият специалист.

Попитан как се е отразило равенството 1:1 с "Царско село" през уикенда и дали ще успее да балансира състава в този сгъстен цикъл, той отговори: "Разбира се, мачът срещу "Царско село" не беше добър. Утре съставът ни ще бъде коренно различен от този за първенството. Имаме много национали, които бяха ангажирани с националните си отбори и беше резонно да получат повече почивка. Утре обаче всички ще бъдат на линия".

"Рядко в групите на Шампионската лига и Лига Европа някой може да бъде спокоен. Винаги има напрежение, особено преди първи мач. Така че ние сме настроени за това. Както казах, първият мач е много важен. И също така е важно, че започваме като домакини", завърши Павел Върба.