Жената, която вчера беше блъсната от трамвай в столицата е без опасност за живота. Тя е настанена в „Пирогов”  със счупен крак.

Малко преди 12:30 ч. мотриса, движеща се в посока ул. „Алабин” към Съдебната палата, дерайлира и удари жената. Работи се по две версии за инцидента – повреда в стрелката, която определя посоката на движение и несъобразена скорост, която е 10 км/ч.

За „Тази сутрин” инж. Иво Василев от Столичен електротранспорт обясни, че стрелката, която е с автоматичен режим на отваряне, е в пълна изправност. Той обясни, че ватманката на трамвая не е успяла да задейства съоръжението.

Снимка: Ладислав Цветков

По думите на Василев жената е била в шоково състояние и не е могла да обясни какво точно се е случило. По думите му се е наложило тя да слезе от трамвая и ръчно да манипулира стрелката.

Инженерът посочи, че в стрелката е имало пясък, който се пуска от спирачните системи на мотрисите при буксуване.

„В стрелката е имало пясък, който е трябвало да бъде почистен, преди стрелката да бъде отворена. Жената най-вероятно е помислила, че стрелката е отворена. При тръгването механизмът се разцепва, което води до дерайлирането”, изтъкна той.

Снимка: Ладислав Цветков

Тепърва предстоят експертизи, които ще покажат дали ватманката има вина за инцидента и дали съответната стрелка е работела.