Болницата в Дупница иска да върне на работа лекар, който е осъден за убийство. Инцидентът се случва преди повече от 10 години. Товага доктор Карастоянов заедно с брат си и баща си влизат в свада с приятеля на дъщеря му - Николай Радев с прякор Отвертката. Той е бил охранител на братя Галеви.

Всъщност при свадата Николай Радев е бил намушкан, след това започва и делото на тримата Крастоянови и преди месец доктор Николай Карастоянов е осъден с ефективна присъда и вече се намира в затвора в Бобов дол.

До последния си ден на свобода той е работил в болницата в Дупница, която иска да бъде върнат доктор Карастоянов на работа, понеже липсват кадри

Управителят на болницата д-р Стефан Николов каза, че това е една идея, която е в процес на обсъждане.

Липсват лекари и медицински сестри, отделно сме и в периода на летните отпуски. Така че за нас беше добре, ако имаме една подадена ръка - говоря за лекар специалист. Ние за да поддържаме такова отделение по реанимация, анестезиология би трябвало да имаме 24-часово наблюденуе. Колегите, които работят там са на 12-часово работно време, каза лекарят

От Министерство на правосъдието има съображения откъм работното време на доктор Карастоянов в случай на евентуалното му връщане. Това е един от проблемите.

„Аз разбрах, че той би могъл евентуално да работи като лекар от 8 до 17 ч. Общо взето за мен условията са неизпълними, защото аз трябва да подсигурявам линейка всяка сутрин в 8:00, която после да го връща в 17:00 ч. в затвора, което не виждам как би могло да стана. Отделно съм длъжен да наема още един излежаващ присъда, който пак трябва да му плащам и на него заплата. Аз не знам той какво би могъл да работи в района на болницата. Освен  това и охрана трябва да осигуря“, обясни управителят на болницата.

От Министерството на правосъдието казаха за bTV, че лишеният от свобода доктор Карастоянов изтърпява наказанието си. От администрацията на затвора се въздържа от процедура по сключване на подобен  договор с оглед необходимостта от време за наблюдение на поведението и прецизиране на оценката на евентуалните рискове при изготвяне на такава оценка. А в хипотезата на сключване на такъв договор работното време на лишен от свобода е с нормална продължителност от 8 часа, поради което администрацията на затвора не би могла да задоволи претенциите на съответното болнично заведение за работа по график.