Възрастен мъж е пребит жестоко с лопата и дърво, а след това е ограбен от своя съседка. Бруталният случай е от врачанското село Градешница, а нападателката от години е негов социален асистент.

86-годишният мъж е вдовец, а синът и дъщеря му живеят и работят в града. Наглежда го 69-годишна негова съседка, която пере, чисти и пазарува срещу заплащане. Навръх Никулден, след като се отбива при него за малко, тя се връща и започва да го бие.

Снимка: bTV

„От вратата право към мен. С плесница ме удари. Аз спях и си скрих главата отдолу под кревата. Тя взе лопатата за печката и започна да ме налага. Аз пищях и виках „какво правиш, защо“. Ако главата ми беше малко отвън – направо смърт“, разказва възрастният мъж. 

Снимка: bTV

Той има рани по цялото тяло. Освен с лопата, жената го налагала и с дърво за огрев. След жестокия побой, бръкнала в джоба на дрехата му и откраднала 200 лв. 

„Бръкна в ризата. Аз си бях сложил ръката, тя ме биеше с лопатата. Взе парите и вика „къде са другите“. Викам: нямам други“, допълва мъжът.

Нападателката си тръгнала, но след малко се върнала с предупреждение: „Ако кажеш на полицията, да знаеш, че няма да си жив. Ще те унищожа, ще те пребия“.

Снимка: bTV

Мъжът опитал да извика помощ чрез самоделно направена аларма в дома си, защото нямал телефон. Никой обаче не го чул, къщите около него са необитаеми. На следващата сутрин случилото се разчуло. Разбрало и семейството му и дошла полиция.

„Беше отекъл, уплаших се. Преглеждали го на всякакви кабинети, хората се уплашили там. Така и куче не се бие“, разказва дъщеря му.

Снимка: bTV

Мъжът не може да повярва, че го е застигнало това и се чувства унизен. 69-годишната нападателка е задържана незабавно. Тя е привлечена като обвиняема за грабеж. 

Снимка: bTV

„Престъплението е извършено с особена дързост. Тя е била в пияно състояние. Това ще бъде отразено в случая и ще понесе по-тежка наказателна отговорност“, уточниха от прокуратурата.

Жената няма да бъде пусната на свобода, казаха от прокуратурата във Враца, откъдето ще бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Съдът остави за постоянно в ареста жената, обвинена в жестокия побой и грабеж. Определението подлежи на обжалване.

Предвижда се наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.