Районният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста 20-годишния младеж, пребил и ограбил 89-годишен мъж в ямболското село Лозенец. Решението е по искане на прокуратурата, предаде БТА.

Валентин Вичев е отнел 370 лева от възрастния мъж, нанасяйки му телесни повреди. Нападението става посред бял ден. Пред съда обвиняемият каза, че съжалява и поиска по лека мярка за неотклонение – домашен арест. 

Валентин влезе в залата с наведена глава и каза, че съжалява, а след кратко заседание прокуратурата го остави в ареста. Близките му не дойдоха в съда, но по-рано днес баба му каза, че вероятно е пребил възрастния мъж под влияние на наркотици.

Пострадалият остава за лечение в ямболската болница. След побоя е приет с множество травми в областта на главата и гръдния кош. Има и счупвания на лицеви кости и разкъсно-контузни рани по ръцете. Предстои назначаване на съдебно-медицинска експертиза, която да определи тежестта на телесната повреда.

20-годишният Валентин Вичев има една предходна осъдителна условна присъда за кражба. В селото твърдят, че той е извършил поредица от обири. Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок пред Окръжен съд – Ямбол.

Хората заплашват с протест, ако задържаният се върне отново. Той е обвинен за грабеж, но според прокуратурата може да получи и по-тежко обвинение, ако експертизите докажат средна телесна повреда.