Пребиха и ограбиха самотен възрастен мъж във врачанското село Бутан. Нападателят взел 60 лева и отровил кучето на пенсионера.

76-годишният Стефан Стефанов живее в края на селото. След случилото се той се страхува да отиде навън, не знае дали няма отново да се срещне с крадеца.

Преди да свърши мача Англия – Франция мъжът излязъл от дума си, за да пусне кучето си. След това се върнал,  ядосал се на резултата на футболната среща и си легнал.

Към 1 часа през нощта станал и отишъл към банята. Усетил няколко удара, след които си блъснал главата в масата и паднал. През това време чувал постоянния призив да даде парите си.

Възрастният мъж отговорил, че няма пари, а крадецът заявил, че ще стане по-лошо. Последвали ритници. Пострадалият обяснил, че има само 60 лева в портфейла си и ги дал на крадеца. Той му взел и банковите карти, и личната карта, и шофьорската книжка, и GSM-a.

По-късно Стефан Стефанов излязъл от къщата си и видял, че кучето му едва вдишва, а бързо след това то умряло.

Възрастният мъж, целият треперещ и окървавен, отишъл при съседите си. На следващия ден селото се изпълнило с полиция, но тези инцидент там не са рядкост.

След излъчването на репортажа в "Тази сутрин" много зрители се свързаха с bTV с желание да подкрепят финансово пострадалия мъж. Как хората помагат, гледайте тази вечер в новинарската ни емисия.