Агресия срещу 10-годишно дете в училищен двор в град Твърдица. Родителите твърдят, че момчето е дърпано и заплашвано от баща на своя съученичка, че ще го качи в багажника и ще го закара в гората.

Всичко това се случва на 20 февруари, когато потърпевшото момче отишло на училище.

„Синът ми е бил придърпан до физкултурния салон от непознат за него човек, който впоследствие се оказва баща на негова съученичка. Заплашван е, че ще го съблече гол и ще го вкара в багажника на кола, за да го закара в гората, че ще направи така, че да уринира кръв“, разказа майката на момчето Моника Симеонова.

То се обадило на родителите си, които пристигат при него за няколко минути. За него тази агресия е била неочаквана.

Бащата на детето се обръща към човека, отправял заплахите, с въпроса как е можел да изрази тези думи, с какво право.

Отговорът бил, че има право, тъй като дъщеря му е била обидена. Бащата на момичето отказва да застане пред камерата и да коментира ситуацията.

„Училището има двама охранители, които се грижат за двата корпуса на училището. В момента на инцидента охраната не е присъствала на мястото“, коментира Петранка Минчева, директор на училище „Неофит Рилски“ в Твърдица.

По думите на класния ръководител на двете деца проблем между тях не е имало. Впоследствие тя разбира, че момичето е било обидено предишния ден.