Заляха с бензин горски служител, който спрял за проверка бус, пълен с дървесина. Отсечените дърва били немаркирани и без превозен билет. Инцидентът е станал в село Церецел, Своге.

„Спряхме за проверка автомобил, който превозва незаконна дървесина. Установихме, че няма превозен документи и няма контролна марка. Водачът извади туба с бензин и започна да полива предната седалка, поля и нас. Наложи се да го задържим, докато дойде МВР“, разказва горският инспектор Валентин Найденов.

„Наложи се да вземем запалката от ръката му и да му сложим белезници“, допълни Христо Владимиров от Регионална дирекция по горите.

„Веднага след получаването на доклада той е изпратен до районната прокуратура, за да започне разследване“, обясни в ефира на „Тази сутрин“ Николай Николов, директор на РДГ-София.

Снимка: Редакторски екип

От началото на годината за извършени над 20 хиляди проверки в горите от регионалната инспекция. Съставените актове са 550, като са задържани 43 превозни средства с 1500 кубика дървесина, посочи Николов.

От Областната дирекция на МВР в София съобщиха за bTV, че водачът е криминално проявен и осъждан. Задържан за срок до 24 часа, като му е съставен му е акт по Закона за горите, а микробусът и дървесината са иззети по надлежния ред.