Отново случай на насилие от прокурорския син от Перник. Пред bTV млада жена разказа, че е заплашвана с нож от Васил Михайлов, след като той е пребил приятеля ѝ до припадък.

Снимка: bTV

До 9 април 2022 г. Белослава Йорданова от Перник само е чувала за Васил Михайлов, но никога не го е виждала.

„Моят приятел Никълъс е казал на неговата бивша приятелка „тая“. Помоли го да отиде да се разберат нещо, да поговорят. Отидохме, но се оказа, че няма да бъде разговор. Започна да го удря с плесници в главата, свали го на земята, след това всички удари бяха изцяло в главата му - с ритници, с колена, с юмруци“, разказва Белослава.

Снимка: bTV

Младата жена си спомня, че крещяла за помощ пред погледите на няколко свидетели.

„Каза ми, че ще ми покаже, че трябва да млъкна, да спра да крещя, тъй като виках доста силно. Молейки се пред петима свидетели да направят нещо, те стояха отстрани и наблюдаваха, някои снимаха, трети подават нож“, допълва тя.

Пред екипа ни от телефона си Белослава показва видеоклип, на който се вижда ясно от кого и по какъв начин е пребит Никълъс. Чуват се и нейните викове.

„Беше през нощта в междублоково пространство. Взе ножа от негов приятел и започна да ми замахва, крещейки цинизми и че трябва да млъквам. Моят приятел се съвзе някак, стана и го изблъска от мен. Съответно Васил се разгневи още повече и имаше втора такава част, която завърши с порезна рана под окото“, споделя момичето. 

Белослава успяла да подаде сигнал на 112. По думите ѝ едва тогава насилието било прекратено от Михайлов.

„Влачех го към таксито, което ни чакаше. Когато се качи временно загуби съзнание за 1-2 минути. Беше целият в хематоми“, допълва потърпевшата. 

Прокурорският син е подсъдим по две обвинения за общо 11 престъпления. Едно от делата е именно по случая с Белослава и приятеля ѝ Никълъс – за нанасяне на телесна повреда към него и за закана с убийство към нея. Заседанието обаче вчера беше отложено заради болни адвокати.

А след като bTV публикува скандален запис от телефонен разговор със закани за убийство, потърсихме отговори от прокурорския син. Записът е направен от бившата приятелка на Васил Михайлов – Боряна Рангелова, казва самата тя. Твърди, че мъжкият глас бил негов. 

„Аз, ако реша да те убия, аз ще те убие по начин, по който никой няма да разбере. Разбираш ли“, казва гласът в записа. На въпрос дали е неговият глас, Михайлов отговори: „Вие сте журналисти и сигурно знаете. Аз съм добър човек и не заплашвам хора“.

Още през октомври миналата година в интервю от терасата на дома си пред bTV Васил Михайлов призна, че е нападал хора.

„Не бива да бъде така, защото трябва да ги свалим най-накрая тези маски на безразличие, да се правим, че нищо не виждаме, че нищо не чуваме. Утре това ще бъдат нашите деца и това ще продължава. Ако най-накрая има някой наказан, който е понесъл последствията си адекватно, следващият потенциален такъв ще знае, че ще има последствия и за него“, коментира Белослава Йорданова.

Белослава застава пред камерата ни с надежда, че ще даде добър пример и ще предпази други хора от това, през което е минала.