Сливенското село Градец е сковано от страх след серия кражби и нападения. Последният случай е преди няколко дни, когато възрастна жена е нападната с нож от 16-годишен, който искал да я обере. Заради високата престъпност кметът на селото Веселин Урумов търси помощ от институциите.

Оградите на хората са опасани с бодлива тел като мярка срещу престъпниците. И това обаче не помага.

Пенсионерката е нападната в 19 ч. вечерта. Младежът е носил два ножа в ръцете си и се е държал като умопомрачен.

Възрастната жена е успяла да натисне паник бутона, който има в дома си. Полицията веднага е задържала 16-годишния младеж, но после той е освободен.

Прокуратурата събира доказателства, но засега няма повдигнато обвинение. Младежът има предишни криминални прояви и висящи дела.

„Полицията си върши работата, но оттам нататък се къса нишката. Цялата фамилия на момчето създава проблеми в селото“, казва кметът.

Майката на момчето коментира нахлуването в дома на възрастната жена така: „Да, влязъл е, да, имал е ножове, но не е взел нищо“.

Екипът ни засне как Петър Колев, баща на 16-годишния младеж, кара кола без книжка. До предната седалка на колата има и бухалка.

По сигнал на bTV той беше откаран в полицията. Отказал е тест за дрога и наркотици, както и кръвна проба. Образувано е бързо производство за това, че повторно кара без книжка.

От полицията в Сливен казаха за bTV, че престъпността в с. Градец е намаляла и има разкриваемост над 65%.