„Ние предлагаме формулата за диалога и съгласието – да седнем всички заедно и да определим една национална цел. Да седнем да я определим и да я следваме – независимо кой е на власт след 10 или 20 години.“

Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ лидерът на партия „Български възходСтефан Янев, който е кандидат за депутат в националния парламент и е водач на листа в София и Пловдив.

„Нашата политика е насочена към всички български граждани – не се фокусираме върху една социална група или групи по интереси. За нас е  важно бъдещето на България – тя да не е просто територия, ада се развива като национална държава“, заяви Янев.

По думите му през последните пет години България е в постоянна криза – три години има политическа криза и две години криза заради COVID пандемията преди това.

„Няма нормален разговор за диалог, няма съгласие по определени теми, продължават взаимните обвинение и лепенето на етикети“, смята лидерът на „Български възход“.

Той коментира и скандала около позицията на България за геноцида в Сребреница.

Скандалът около позицията ни за Сребреница е свързан с разпространената грама на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев до постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева, получена от нея на 23 май, с която се настоява за промяна на позицията на България по отношение на резолюция за Сребреница.

Според документи, изнесени в онлайн изданието „Бърд“, Димитър Главчев е наредил на българския посланик да гласува „въздържал се“ за резолюцията на ООН за геноцида в Сребреница, но на заседанието на 23 май Лъчезара Стоева е гласувала „за“.

„Още когато беше освободен министърът на външните работи от служебния кабинет и поста пое служебният премиер Димитър Главчев предупредих, че това ще е трудно и ще доведе до такива грешки“, обяви Янев.

Гледайте цялото интервю във видеото!