Снимка на три момичета, облечени в рокли с цветовете на България под Паметника на свободата „Шипка“ обиколи социалните мрежи и впечатли потребителите. Снимката е т. нар.  фотоманипулация, тъй като момичетата не са три, а моделът всъщност е само един. 

Снимката е дело на пловдивския фотограф Георги Иванов, а идеята за нея е на неговата приятелка Виктория. Тя решава, че иска да поздрави българите за 3 март по някакъв начин. 

На фотографа му отнема часове, за да направи снимката
Снимка: bTV

„Двамата съвсем сами заснехме въпросната фотоманипулация. Това е комбинация от няколко кадъра, събрани в едно. Цялото нещо ми отне 7-8 кадъра и няколко часа труд“, разказва фотографът Георги Иванов.

Георги обаче остава разочарован, тъй като някои от хората, споделили снимката, скриват, че той е авторът. 

Георги работ и по други подобни проекти
Снимка: bTV

„Това ме изненада по доста неприятен начин. Хората полагаха усилия, за да изтрият инициалите ми от снимката и не споменаваха кой е авторът. Нямам идея защо някой полага усилия да скрие кой е авторът, като просто може да я сподели по правилния начин“, казва фотографът. 

Георги работ и по други подобни проекти
Снимка: bTV

Двойката работи и по други проекти, използвайки отново фотомонтаж. Георги харесва нещата да изглеждат фантастични. С приятелката му дори обмислят да направят своя изложба.