Обвинения за тримата задържани за смъртта на 28-годишния българин, пребит от ултраси и впоследствие ударен от кола в Солун. Тоско Бозаджийски беше нападнат в неделя заедно с още осем симпатизанти на „Ботев Пловдив“ след мач между гръцките „Паок“ и „Арис“.

За пореден ден феновете на „Арис“ скърбят за загубата на 28-годишния Тоско Бозаджийски. Вчера станаха ясни и резултатите от направената аутопсия на тялото. Според гръцките медии причината за смъртта е вследствие на удара от автомобила, а не от травмите, причинени от нападателите му.

Снимка: btvnovinite.bg

Прокуратурата е повдигнала обвинение на тримата задържани. Единият е водачът на автомобила, а другите двама са нападателите от ПАОК.

Всеки от двамата нападатели е получил по 11 обвинения от хулиганство до причиняване на тежка телесна повреда, довело до смъртта на българина.

По информация на bTV единият от нападателите се оказва син на висш полицай от отдела за борба с футболното хулиганство в Солун.

Снимка: btvnovinite.bg

Екипът на bTV успя да се срещне с родителите на Тоско Бозаджийски, които казаха, че ще търсят справедливост.

„Моето дете е убито. Аз няма да простя на тези, които го убиха ще се опитам да бъдат наказани по законен начин“, казва бащата Георги Бозаджийски.

„Не е нормално в XXI век в европейска държава да се случва това нещо. Искаме да няма повече такива случаи и да няма повече пострадали деца и тези, които са го причинили да си получат наказанието“, казва майката Александра. 

Вижте какво още разказаха те във видеото.