Гръцкият футболен клуб „Арис“ ще поеме разходите по транспортирането на тялото на убития в неделя в Солун 28-годишен български фен. Това става ясно от позиция на клуба, публикувана на неговата страница.

Също така осъждат случилото се и са в постоянен контакт със семейството на загиналия.

28-годишният българин почина след нападение от ултраси на ПАОК и последвал удар от кола.

Към момента полицията в Солун е задържала трима души – двама от нападателите и водача на автомобила. Прокуратурата вече им повдигна обвинения. Те са от хулиганство до нанасяне на тежка телесна повреда, довела до смърт. 

Сред задържаните нападатели е син на висш полицейски служител, потвърдиха за bTV източници от полицията в Солун.

Убитият от гръцки ултраси българин Тоско Бозаджийски не е провокирал с нищо нападателите си. 28-годишният младеж е с висше юридическо образование и има репутацията на един от най-дейните и интелигентни организирани привърженици на Ботев Пловдив. Това заяви пред bTV неговият приятел и съмишленик Велизар Цолакидис.

„Колите им били потрошени вечерта след дербито, а на другия ден са издебнати и нападнати с ножове и железни прътове  в кафене от ултраси на ПАОК. Те са идвали на 100-годишнината на Ботев. Тук са ни уважавали. И ние сме ходили там. От доста време. Но никога не е имало такива неща. Нашите момчета са били на гости, на посещение на мач – както ходят хората на концерти ,на изложби. Войната между ПАОК  „Арис“ си е тяхна, ние нямаме нищо общо с тая война. Нашите фенове са отишли да гледат мача  и да се върнат, те не са отишли да се бият с ПАОК.  Мъката е голяма, загубата е много тежка, защото това беше едно културно, възпитано момче. Не  е типичният лумпен или хулиган. Това беше  момче с висше образование юридическо, това е председателят на нашия фен-клуб на национално ниво“, каза Цолакидис.