Само по bTV ви разказахме за прокурорския син, за който има съмнения, че е нарушил мярката си за неотклонение. Пред нас говори и жена на потърпевш от побоя на Васил Михайлов. Според нея това е недопустимо.

„Със сигурност знам, че е нарушил мярката си за неотклонение преди да му поставят гривната. Записите, които са ви дали, са на хора, които се движат по тротоара. Изрично казахме, че човекът е пресякъл улицата и е отишъл на отсрещното кафе, никой не посочи такъв запис. Изобщо не се учудвам“, заяви съпругата на нападнатия футболен треньор от прокурорския син Васил Михайлов в Перник. 

По думите ѝ е безсмислено да се подават сигнали, защото Васил Михайлов размахва среден пръст на българското правосъдие от собствения си дом и иронизира всичко казано.

„Той се надсмя над всички. Той е щастлив, знае как ще приключи всичко, всички ние знаехме. Даже съм учудена, че баща му не успя за по-кратко време да го извади. Ако имаше българско правосъдие, той нямаше да е на тази тераса, пушейки полугол на фона на всичко, което е направил“, добави Марияна Андонова.

Припомняме, че мярката за неотклонение на Васил Михайлов беше изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“ и той беше пуснат от ареста в четвъртък.

Прокурорският син от Перник, който беше пуснат под домашен арест. В интервю само по bTV той заяви, че е нарушавал мярката си за неотклонение, в петък вечерта дори бил на дискотека. От МВР заявиха, че няма данни Васил Михайлов да е излизал от дома си.

Васил Михайлов пък призна пред bTV, че е нападал хора, но само такива, които са с криминални регистрации.

След близо пет месеца в ареста, Васил Михайлов си е вкъщи от пет дни. Няма право да напуска апартамента, в който е заявил, че ще бъде. Откакто е под домашен арест, в редакцията на bTV постъпиха няколко сигнала, че е излизал навън.

- Откакто сте си тук, вкъщи, от четвъртък вечерта, излизал ли сте?
- Постоянно. До магазина постоянно, даже ходих на дискотека. Петък имаше дискотека тук, пернишката дискотека и трябваше малко да разпусна, все пак съм била в ареста пет месеца.
- Как беше в ареста?
- Като на хотел.
- За вас или по принцип?
- По принцип.

Срещу Михайлов има три обвинения - за закана с убийство над жена и побои над двама мъже. Единият пребит е футболния треньор от Перник Румен Андонов. Съпругата му също твърди, че Васил е нарушавал мярката си.

„Излязъл си е от тях, отишъл е в кафе Рай отсреща, постоял е там, след известно време се е върнал с момиче, вероятно с приятелката си, и са си се прибрали двамата“, обясни Марияна Андонова, съпруга на Румен Андонов.

bTV разполага със записи от камерите на общината в района в часовете, за които свидетели казват, че са забелязали обвиняемия. На тях Михайлов не се вижда.

„Тези камери и полицията ги гледа, които виждате зад мен, така че това видеонаблюдение със сигурност дава една по-голяма сигурност на нашия град“, коментира Станислав Владимиров, кмет на Перник.

След наше запитване, от МВР посочиха, че Михайлов е с проследяваща гривна и не е нарушавал домашния си арест. Дали спазва мярката си се следи „ежеминутно“.

- Идват ли да ви проверяват от полицията?
- Не, не, никой не идва да ме проверява. Всички лъжат. Тази гривна просто аз съм си я сложил.

Пред камерата ни за първи път Михайлов призна, че е нанасял побои, но не уточни над кого точно.

- Изпушвам цигарата и влизам. Нещо последно да ме питате има ли?
- Чувствате ли се виновен за нещо?
- Не.
- Моля?
- Не. Няма за какво, аз не съм направил нищо.
- Нападатели ли сте хора?
- Нападал съм тези, които са си заслужили съм нападал.
- И с какво са заслужили?
- Тези, които се е*** с моето семейство или с моето име, примерно, някакви ей такива работи, така се случва. Да не се е*** с мен и нищо няма. Разбирате ли? Нито съм пребил невинни хора, нито съм пребил бабички, нито съм пребил майки с колички, както пишат по медиите.
- А кой сте пребил?
- Повечето хора, които са пребити от мен, имат ей такова криминално досие. Така че няма какво да ме разпитвате повече.

Мярката за неотклонение е окончателна.