Само пред bTV говорят момичетата, които преди седмица бяха бити от работничка пред заведение в столичния квартал „Света Троица“. За нападението има две версии – едната на собственика на заведението и другата на майките на децата.

Пред заведение има съоръжения, предназначени за малки деца. По думите на момичетата те искали да ги ползват, за да заснемат видео за социалните мрежи. В момента, в който сядат, служителка на ресторанта излиза и ги подгонва.

Според нея и собственика на заведението те са откраднали монети от играчките. Затова работничката ги подгонва и от кадри от охранителна камера се вижда, че удря едно от децата. Свидетел става жената, която работи в съседен магазин. Тя се опитва да ги разтърве.

Както вече ви разказахме собственикът на ресторанта обясни, че той също е присъствал на инцидента и че побой над момичетата не е имало.

„Много непоносимо беше като цяло, доста ме болеше и няколко дена по-късно продължаваше да ме боли и в момента ръцете още ме болят, защото тя ме биеше навсякъде“, каза пред bTV едно от ударените момичета.

Снимка: btvnovinite.bg

Тийнейджърките добавят, че не познават жената, която ги удря с пръчка и че не са крали монети от машината. Те твърдят, че това е единственият път, в който решили да се качат на детските съоръжения.

Децата потвърждават, че жената, която ги напада, излиза от заведението. Родителите им разбират за инцидента минути по-късно.

„Получих позвъняване от дъщеря ми, която истерично ревейки, каза: мамо някаква жена ни бие с пръчка. Може би мина около минута или две минути отново получих позвъняване от дъщеря ми, на което вече не чувах детето, чувах едни истерични писъци, страшно реване и единственото, което се чуваше е: мамо помощ, мамо помогни ми, къде си мамо“, казва един от родителите.

Друга майка допълва: „Страхотен ужас е това да ти звъни детето през минути и да казва: мамо, помогни ми, къде да се скрия, мамо, помогни ми. Докато стигна, тези минути ми се сториха часове. Децата бяха просто невероятно изплашени. В такова състояние не съм си виждала детето. Цялата картина беше страховита“.

На следващия ден родителите вадят медицински на момичетата. Казват, че за тях е неизвестно какво е провокирало агресията.

Пред екипа ни служителката в заведението Емилия Златева, ударила децата, казва, че е била провокирана.

„Пред денонощния магазин тогава вече ударих едно от момичетата. Момичетата бяха вътре в играчките и ръката на едно от момичетата беше долу касичката беше отворена. Това ме провокира. Едно от момичетата започна обижда, да показва средни пръсти“ казва жената.

Жената съжалява за проявената агресия. Ако нещо съм сгрешила и напразно ги набеждавам, да готова съм да се извиня, допълва Златева.

С децата вече работят психолози, а родителите им ще търсят правата си по съдебен път.