Шокиращ акт на агресия в София. Жена удря малолетни момичета с палка в столичния квартал „Света Троица“. Пред bTV говори жената, която първа се е притекла на помощ на момичетата. Кадрите са предоставени от GlasNews.bg.

На 20 януари малко преди 20 часа Десислава Иванова е на работа, когато чува писъци.

„Жената блъсна момичето в стъклената витрина. Видях как жената я налага с бухалка или нещо подобно на бухалка многократно по цялото тяло, без да се съобразява къде може да я удари и какви могат да бъдат последствията от това нещо“, обясни Иванова.

Снимка: GlasNews

„Момиченцето се опита да се отскубне. В този момент аз изтичах навън, заобиколих, дръпнах жената и детенцето избяга надолу. Тя го удряше навсякъде, докато изляза. Първите 30 секунди бях в ступор - неочаквана ситуация беше. Никой не очаква да види нещо подобно. Жената беше в неадекватно състояние, крещейки. Имаше един мъж с нея, който придържаше детето за якето докато тя го налагаше. Аз не ги познавам и двамата. По-късно разбрахме, че е собственик на заведението“, добави очевидката.

Часове по-късно от майката на едно от децата, Десислава разбира, че момичетата използвали детските катерушки пред заведението, за да снимат клип за социалните мрежи.

Снимка: Редакторски екип

Нападнати били от работничка на заведението.

Свързахме се със собственика му. Неговата версия е, че момичетата откраднали монети от игрите пред заведението и това станало причина работничката му да ги подгони. Според него физическа саморазправа не е имало.

Снимка: Редакторски екип

„Като отидох, жената държеше момичето, което беше откраднало парите от играчката, а то крещеше и викаше без причина, за да може да всява суматоха“, коментира Симеон Цветков, собственик на ресторанта. Според него откраднатата сума е 7 лева.

Снимка: Редакторски екип

„Жената не нанася удари - тя само я държи да не избяга и казва, че ще извика полиция, защото краде. Жената е тиха, кротка. Въобще няма нищо общо, това е просто един параван да се измъкне един крадец“, посочи Цветков.

Десислава разказа, че веднага щом успяла да помогне на детето, то избягало. По-късно се върнало при нея заедно с майка си. Родителят е подал жалба в полицията, а детето е прегледано от лекар.

Снимка: Редакторски екип

Работничката от заведението е в болничен.