Дъщерята на бившия футболист на ЦСКА Стойко Сакалиев - Любомира, е успяла да победи в битката с рака. Преди дни в социалните мрежи той емоционално написа за дъщеря си, която страдаше от онкологично заболяване: "Чаках дълго, мълчаливо и с надежда този дългоочакван ден - денят, в който ще Ви кажа: ТЯ Е ЗДРАВА!!!"

18-годишното момиче беше диагностицирано с рядък вид рак. За лечението ѝ бяха необходими 70 000 евро, а сумата беше събрана за по-малко от 24 часа. След операции и химиотерапия Любомира е оздравяла.

От ефира на „Тази сутрин“ Стойко Сакалиев благодари на всички, които са участвали в тази кауза и посочи, че без тяхната подкрепа победата над рака е нямало да бъде възможна.

„Люби беше с майка си в Англия. Обадиха ми се по телефона и казаха, че вече е изчистена. Сега остава да се правят профилактични прегледи. Никога няма да забравя деня, в който научих, че тя е болна. Това беше в 4:00 часа сутринта, не можех да го асимилирам толкова бързо, но човек трябва да приеме реалността, да се бори и да продължи напред. Тя постъпи по същия начин като мен и майка си – уверено, устремено, с много кураж, с много енергия, с много сила, с много разговори стигнахме до победата. Тя е едно изключително силно дете, което се пребори”, сподели Стойко Сакалиев.

На хората, които вървят по този път, той пожела повече вяра, позитивни мисли, да не се предават и да вървят напред.

„Във всеки един момент да разговарят с човека до себе си, с детето си, да му дават нужния кураж. Дори в най-трудния момент, когато надеждата бяга, не бива да позволяваш тя да изчезне от теб. С вяра всичко е възможно и всичко може да ти се случи. Вярата крепи тялото и духа и с нея се преодоляват тежки болести“, коментира още той.

„Люби замина да учи в Южна Корея и там установиха, че има рак. Там обаче диагнозата беше грешна, казаха, че е сарком – много тежък вид рак на костите и меките тъкани. След пристигането си в Англия обаче се оказа, че има рак на бъбрека, който беше отстранен. Имаше разсейки в белия дроб и стомаха. Благодарение на професионалистите обаче тя вече е здрава. Искам да благодаря и на Стилиян Петров, който ме насочи към болницата, в която Люби се лекува“, сподели Сакалиев.

„В подобна ситуация на всеки човек му минават всякакви мисли през главата, но аз се стараех да ги отстраня. Необходимите средства се събраха за по-малко от 24 часа, дори леко надвишихме сумата. Бях казал, че когато всичко приключи, тези средства ще бъдат насочени към друго дете, което се нуждае от подобно лечение. Това го направих. Преведох пари на дете, което е със сарком. Казва се Радост и битката при нея ще бъде много по-тежка, но вярвам, че тя ще оздравее. Лечението ѝ е доста тежко и сериозно, но със средствата и с помощта на хората, мисля, че тя ще оздравее“, каза бившият футболист.

„Любомира е доста позитивен човек и в самото начало тя не прие толкова сериозно болестта. Вече, когато се сблъска с реалността и терапиите в болниците, леко беше паднала духом, но тя се бореше. Сега е изключително щастлива, танцува и се събира с приятели. Иска да се върне в Южна Корея, за да си завърши образованието. Човек винаги трябва да вярва и никога да не се предава. Когато има любов, всичко се постига“, сподели Стойко Сакалиев.

Той благодари на всички хора, приятели и лекари, които са им помогнали и са оказвали съдействие.