Един от най-популярните футболисти у нас в последните 10 години - Стойко Сакалиев слага край на кариерата си. Юношата на Нефтохимик, който направи име като играч на ЦСКА, игра за последно в Малта, където с тима си Керчем Аякс спечели купата на остров Гозо. Сакалиев гостува на предаването "Нека говорят... с Росен Петров'' по bTV.

"В момента си почивам. Един човек, когато взима едно решение, трябва добре да го обмисли. Мога да играя още, но вече го няма това чувство...

Малта е хубав и спокоен остров. Имаше време за много размисли, без страсти. Беше трудно. Тренирахме по един път на ден, а след това разсъждаваш каквъв искаш да бъдеш.

Винаги мечтата ми като дете бе да стана футболист. На 19 години Димитър Димитров-Херо ми предложи професионален договор и ме откри за футбола. Голям човек. В ЦСКА попаднах след добрите ми игри в Нефтохимик и заради желанието ми. Христо Порточанов и Стойчо Младенов бяха виновниците да отида в ЦСКА.

В днешно време хората са прави да съдят футболистите, че не пазят режим, че са хора на живота. При мен това отдавна отшумя. Не мисля, че това е най-важното - да ходиш по заведения, да контактуваш с жени.

Нивото на нашия футбол не е такова, каквото беше преди 5-6 години. Вече футболът не е приоритет за мен и не го следя.

2006 година претърпях операция заради износване на хрущяла. Това ме изгради като силен характер, разбрах на кого мога да разчитам.

Имам други цели, които не са свързани със спорта. Ако пак играя, ще бъде в отбор, който има някаква цел за успехи. Вече не изпитвам удоволствие от футбола. Тръпката я няма, когато преди години радвах хората.

Съжалявам, че не дадох още на футбола. В ЦСКА бе най-големият ми връх. Не мога да кажа, че съм постигнал много, но когато вървя по улицата виждам, че хората ме уважават", заяви Сакалиев.