Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и депутатите Павел Шопов и Десислав Чуколов вече официално  не са част от парламентарната група на „Обединени патриоти”.

Това стана ясно от парламентарната трибуна. Тримата на практика вече са независими депутати.

„Неадекватно поведение, злонамерено към коалицията от страна на тези трима народни представители. Затова те бяха наказани с изключване на база на правилника и собствените си дейности”, посочи Искрен Веселинов, съпредседател на „Обединени патриоти”.

Веселинов посочи, че „Атака” никога не е имала място в малката коалиция. „Те се възползваха от обединението в момент, в който разбраха, че не могат да влязат самостоятелно в обединението. От влизането си – те в нито един момент не функционираха като част от „Обединени патриоти”, каза още Веселинов.

Снимка: btvnovinite.bg

Те  бяха изключени заради различни нарушения. Останалите четирима депутати от „Атака” имат избор да останат или да напуснат групата, тъй като колегите им от останалите партии в малката коалиция имат добри взаимоотношения с тях.

Веселинов каза още, че няма промяна на управленската формула, коалицията между ГЕРБ и "Обединени патриоти" продължава.

От управляващата партия се надяват патриотите да са достатъчно отговорни и допълниха, че не се намесват в работата на други политически сили.