„Продължаваме промяната“ дава шанс за разместване на картите. Въпрос на здрав разум е трети път да не повтаряме същата игра – трябва нещо да се промени“.

Това каза в „Тази сутрин“ културният антрополог проф. Ивайло Дичев за предстоящите, трети за тази година парламентарни избори.

Той уточни, че не вижда в политическата формация на Кирил Петков и Асен Василев някакъв спасител или нови решения, а по-скоро възможност за решения.

"Те все още не са се скарали с никого, за разлика от другите и дават заявка, че ще могат да се разбират и с едни, и с други", допълни културният антрополог.

Според проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации, отказът на ПП за общи лист с „Демократична България“ е абсолютно логичен.

„Когато правиш собствен политически проект, ти искаш собствени депутати в Народното събрание. След това има опция за бъдещи преструктурирания в коалиционни формации“, уточни проф. Стоянов.

„Заявяването още преди изборите на перспективните възможности за коалиране, а не кой срещу кого ще бъде, би трябвало да стане лайтмотив на тази кампания“, коментира преподавателят.

Гледайте целия разговор във видеото!