Мъж от Видин е пребит, защото карал бавно. Инцидентът се случва преди седмица във видинското село Арчар. На отбивка край пътя той спира, за да пропусне движещите се зад него тежкотоварни автомобили, но по думите му вместо да продължат, двама слизат от камионите си и го нападат. Мъжът е с множество травми и се лекува у дома си. 

Мариан Маринов се е прибирал със съпругата си към Видин. На Арчар отбива от пътя, за да пропусне колона от тирове, те през цялото време са му сигнализирали и той спира, за да ги пропусне. Един от тировете продължава в посока "Дунав мост 2", но по думите на Марин двама от водачите на следващите тирове слизат.

Снимка: btvnovinite.bg

"Започнаха да псуват, да викат, че сме неграмотни и сме си купили книжки. Получих и удар", разказа той. От 27 април до сега травмите и раните му не минават.

"В населено място карах, в Арчар покрай циганската махала, там имаше доста прегазени хора, миналата година и дете – там се кара леко. С 20-30 км карах, то има и ограничение. Те пускат тромби да караме по-силно", добавя Марин. 

Съпругата му Лиляна започва да търси помощ, след като нападат мъжа й. Якето на Марин е скъсано, телефонът му е счупен. Със себе си той носил голяма сума пари – 10 000 евро, които били откраднати от нападателите, както и ключът на колата му. Той няма спомен как са намерили парите, тъй като бил в безсъзнание. Парите са били изтеглени от банката за купуването на имот.

Нападението е извършено на място, където има камери и записите в момента са в прокуратурата. От полицията казаха, че е образувана предварителна проверка. Районната прокуратура е образувала досъдебно производство