Агресия на пътя. Мъж е пребит, докато се опитвал да спаси друг човек. Нападателите били пияни и избягали с кола, но впоследствие са открити и задържани.

Вчера Атанас и негов приятел пътуват към Дългопол. Спират на Петолъчката да обядват и виждат как група хора удрят млад мъж. Обаждат се на тел. 112.

"Обаче единият от тях ме чува, че звъня на 112, а защо ме чува - защото 112 започва да ми задава абсурдни въпроси. Къде точно се намирате, как се казва заведението, кой бият, кой го бие, как го бие", обясни Атанас Атанасов.


Разбрали, че звъни за помощ, нападателите тръгват към него.

Инцидентът е станал на паркинг пред очите на десетки хора от близките заведения.

"Тези двамата, които бяха го нападнали, скочиха върху мен, другите двама отзад, и те върху мен, и бой, бой, бой, и то около 15-20 минути. Не знам как оцелях, по чудо. Даже вече накрая излязох на пътя отсреща, за да може някоя кола да спре, да ги прегази, мен да прегази, колите просто заобикаляха и това беше", разказа Атанас Атанасов.


Шестимата избягали с кола. След минути дошли патрул и линейка. Пострадалият е откаран в сливенската болница.

От полицията в Сливен казаха за bTV, че нападателите са открити в близкото село Драгоданово. Двама от тях са криминално проявени. Всички са задържани за 24 часа.