„След шестмесечни преговори най-накрая можем да срещнем зрителите на bTV с Браян Джонсън. Всички световни медии към момента се надпреварват да имат интервю с него. Той се обръща към най-старата приказка на света – историята за извора на младостта. Самият той казва, че гениите са в състезание, които другите дори не виждат в момента".

Това коментира в "Тази сутрин" Петя Дикова, която в предаването "Тази неделя" след 9:30 часа ще представи интервю с американския предприемач Браян Джонсън, който харчи над 2 милиона долара всяка година, за да обърне процеса на стареене. 

След като продава компанията си на eBay за 800 милиона долара, но в огледалото вижда състарен мъж със суицидни мисли, Джонсън решава да промени кардинално живота си. Сега е на 46 години. 

„От Браян Джонсън, колкото и да е ексцентричен, всеки може да вземе нещо за себе си. Той работи с екип от 30 лекари, които са направили над 30 000 изследвания по тялото му. Той ни учи на дълголетие след всички коучове и инфлуенсъри, които ни учат как да живеем, да се храним, да обичаме, да гледаме децата си. Един доказано успешен предприемач казва какво е бъдещето“, коментира Петя Дикова.

„Не знам дали е луд човек, ние имахме само интервю с него. Не съм му правила изследвания, но се съмнявам, че Си Ен Ен, Би Би Си, Ройтерс и „Ню Йорк Таймс“ биха интервюирали един луд човек и биха му отделяли толкова много внимание“, коментира още тя.

„Браян Джонсън сега е на 46 години. От 3 години драстично променя начина си на живот. Има обективни показатели, които показват, че всичко, което прави, дава нужните резултати и дори самият той е изненадан“, коментира Петя Дикова.

Сред странните средства за подмладяване на предприемача са плазма от синовете му, 111 хапчета на ден и между 50 и 60 терапии ежедневно. Резултатите, които постига обаче, също са впечатляващи.

„Когато се захванах с това начинание - "Изворът на младостта", което е на-старата приказка, позната на човечеството, въпросът, който исках да задам, е: "Ние винаги се вглеждаме в бъдещето, чудейки се дали има магическо хапче за младост. И ето отговорът - септември, октомври, ноември и декември са ми подарък. Остарявам само 8 месеца в годината. Намирам това за забележително постижение. Повечето хора са наясно с теглото и ръста си, но наясно ли са каква е скоростта, с която стареят? Колко бързо всъщност се доближават до болести?“, коментира американският предприемач пред bTV.

Кои са някои от най-впечатляващите резултати, които постигнахте до момента? 

“Капацитетът на сърдечно-съдовата ми система и способността ми да съм много физически активен, по показатели ме слага в групата на най-здравите процент и половина 18-годишни”, казва още той.

Хапването през нощта – особено като се прибере след работа, е сред навиците, от които му е най-трудно да се откаже.

„Когато късният Браян се прибере от работа след 7 вечерта, доста стресиран, изморен от деня, който е имал, започват да се прокрадват мисли от типа: "Ей, защо да не си хапнем малко чипс? Или малка купичка сладолед? Или малко сладки? А май има и останали браунита? Илллиииии, дали да не си поръчаме китайско? Познато, нали? Ето защо, според мен вечерният Браян с вредните хранителни навици, беше най-труден за укротяване“, казва предприемачът.

Никакво слънце. Никакво месо. Приоритизиране на съня. Това е част от режима, който би трябвало да ви осигури впечатляващо дълъг живот.

„Представям си как разговарям с хора от 25-и век и те ми казват: "Това е невероятно! Човешки същества, които са съществували в началото на 21-и век“, споделя още Джонсън.

Как приемате смесените реакции относно Вашата мисия?  

"Обожавам разнообразието на реакциите, които получавам. Обичам хейта, който срещам по пътя си, харесвам раздразнителността, харесват ми обидите, харесвам язвителността, всичко ми харесва!"

Вярно ли е, че ви приписват да доживеете до 200 години? 

"Мисля, че това е първият път в историята на човешката раса, когато човек като мен може да се изправи и напълно сериозно да твърди, че е неясно колко време и колко добре можем да живеем. Няма причина да слагаме лимит до 100 или до 200, 1 000 или 10 000 години. Никой не знае. Ние сме изключително близо да Super Intelligence. ....Единствената цел, която имаме като видове, е да останем живи, за да разберем".

„Той продължава да е предприемач. Има железен режим. Ляга в 20:30 часа. Нищо след това не може да го изкуши и дори гаджетата му, стъпвайки във връзка с него, са информирани официално, че винаги приоритетът ще бъде програмата му. Никаква храна, никакви забавления, никакъв секс“, коментира Петя Дикова.

„Той казва, че преди 15 г. в корпоративния свят са били в състезание по неспане. А сега на сбирките им всеки се състезава за здравословен живот и грижа за здравето. Ето как се променя светът и онези, които са визионери ни казват „Окей, погледнете натам за малко“, коментира водещата на bTV.

Гледайте цялото интервю на Петя Дикова с Браян Джонсън в неделя след 9:30 часа в предаването ''Тази събота и неделя''.