Частично е възстановено движението по Южната дъга на Околовръстния път между пътен възел "Голубляне" и пътен възел "Младост". Това обаче не слага край на задръстванията. Ден по-късно отново има километрични опашки автомобили, тъй като движението в отворените ленти на пътя е двупосочно.

Снимка: btvnovinite.bg

„Категорично не мога да се съглася, че не е облекчен трафикът. Този трафик щеше да минава през „Младост“. Така че категорично е облекчение за хората, които живеят в квартала“, заяви инж. Иван Досев от АПИ в „Тази сутрин“.

За да се облекчи трафикът, „всичко, което може да се пусне поетапно, ще се пусне поетапно“, каза Досев, който отбеляза, че е изключително важно да се създаде такава организация на движение, че да може строителите да си завършат строително-монтажните дейности.

Снимка: btvnovinite.bg

Напредъкът по трасето е значителен. Самото трасе е 6 км и включва четири пътни възела – „Младост“, „Горубляне“, „Герман“ и „Лозен“.  Има и два мноста – над реките Искър и Кална, каза Досев.

Срокът за приключване на обекта е края на следващата година, но изпълнителят прави всичко възможно, за да се „скъси“ и работата да приключи към средата на 2021 г., казаха от АПИ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!