От този понеделник, 7 септември, възстановяват частично движението по участъка в реконструкция от Южната дъга на софийския Околовръстен път. 

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки това в района има огромни задръствания и трафикът е изключително труден. Колони от автомобили има във всички посоки около Горубляне. 

 

Шофьорите от „Панчарево“ се оплакват, че чакат в задръстването до 40 минути. 

Снимка: btvnovinite.bg

Екипи на „Пътна полиция“ регулират движението.

От общината признаха, че е рано да се говори за отпушване на тапите. 

„Докато не бъде приключена цялата строителна дейност, не може да очакваме сериозно подобрение в трафика в тази част на града и не случайно е тази инвестиция да може околовръстния път да свърже две основни магистрали „Тракия“, „Струма“ и да се избегне минаването през града“, обясни зам.-кметът Дончо Барбалов.

Снимка: btvnovinite.bg

От пътната агенция, която е възложител на обекта, пък обясниха, че пропускателната способност на лентите пуснати за движение днес двупосочно, е сравнително малка. Но на този етап е възможно само такава организация на трафика. 

„Строителите направиха чудеса, за да може да пуснем днес движението макар и с времена организация, нормално е на този трафик да е малко по-трудно придвижването“, обясни Румен Сачански от Агенция „Пътна инфраструктура“.
 

Снимка: btvnovinite.bg

Окончателно ремонтът в тази част на Околовръстното трябва да приключи  догодина.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!