Остава критично състоянието на 42-годишния работник, който пострада най-тежко при вчерашния инцидент в ТЕЦ "AES Гълъбово”.

Мъжът е в кома, на командно дишане, а показателите му са нестабилни, съобщиха за bTV от болницата. Другият ранен служител, на 57 години, е претърпял черепна операция. 

За "Тази сутрин" дежурният лекар в Университетска болница за активно лечение в Стара Загора Д-р Петко Михайлов заяви, че по-младият служител за момента е в стабилно, но критично състояние. Лекарят поясни, че в момента той е на белодробна вентилация.

Д-р Михайлов обясни, че състоянието на другия работник е стабилно и е в съзнание. Бил е със счупен череп, което е наложило операцията.

Представителят на ТЕЦ „AES Гълъбово” Тодор Бележков подчерта, че по първоначални данни служителите  са вдишали газ и са изгубили съзнание. По думите му специализиран екип организира незабавна евакуация на двамата пострадали и ги откарва до болницата в Гълъбово.

По-късно ранените се прехвърлят в Стара Загора.

Единият пострадал е работник на централата, а другият от външна фирма.

Бележков обясни, че от дружеството са готови да поемат всички разходи и да осигурят всичко необходимо за възстановяването на служителите.

Според него това е първият тежък инцидент в ТЕЦ „AES Гълъбово”.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!