Трудова злополука в ТЕЦ "AES Гълъбово”. Двама работници пострадаха при ремонт на станция за битови отпадни води.

Предполага се, че двамата служители са се задушили от отровни газове, след като е трябвало да почистят една от шахтите. Единият от тях е в критично състояние.

Инцидентът е станал около 16:30 часа. Работниците е трябвало да почистят шахта на станцията за битови отпадни води на територията на централата.

Снимка: btvnovinite.bg

При отварянето на шахтата единият мъж е вдишал токсични газове и е паднал в нея. Вторият работник се е опитал да го извади, но и на него му прилошало.

Двамата пострадали са настанени в Университетската болница за активно лечение в Стара Загора. Единият от тях, който е с мозъчно сътресение, е претърпял черепна операция, защото след комоциото се е оплакал и от проблеми с очите.

Снимка: btvnovinite.bg

Вторият пострадал работник - на 42 години, е на изкуствено дишане с тежка интоксикация. Лекарите се борят за живота му.

Единият от работниците е бил от външна фирма от новозагорско село, а другият е служител на централата. От теца потвърдиха за инцидента.

Снимка: btvnovinite.bg

В прессъобщение ръководството на централата подчертава, че е била предприета светкавична евакуация на пострадалите при инцидента. През цялата нощ хора от централата ще държат връзка с медиците, за да могат да следят състоянието на пострадалите.

Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!