Охранител в банка счупи ръката на клиент, защото се опитал да влезе в банката с медицинска маска. Пострадалият е опериран спешно, което е отложило животоспасяваща трансплантация. Инцидентът е станал пред банков клон в центъра на Сливен.

Оприличиха ме на банков обирджия, не мога обаче без маска, защото съм тежко болен. По препоръка на лекарите трябва да се предпазвам от вирусите”, обясни Валентин Димитров.

57-годишният мъж  се опитал да влезе в офиса на банката, за да плати такса, но бил спрян на входа заради медицинската маска, която носи. Мъжът тръгна да търси директора на банката и на излизане влязъл в сблъсък с охранителя.

Синът на пострадалият мъж – Георги Димитров, твърди че се наложило да транспортира баща си спешно до София. Баща му е опериран в „Пирогов”, но това наложило отлагане на друга животоспасяваща операция за неопределен срок от време.

По случая е образувано досъдебно производство за седна телесна повреда. Ако това бъде доказано, охранителят може да получи до 6 години затвор.  

Охранителят на банката отказва коментар.