Напрежение се нагнети сред шофьори на джипове, возещи туристи до Седемте рилски езера. Поводът е, че техен колега беше арестуван след сигнал, че умишлено преминал през крака на полицай.

32-годишният мъж беше задържан, а колегите му се събраха пред полицията в Дупница в негова подкрепа.

Снимка: btvnovinite.bg

Пред bTV шофьори, станали свидетели на инцидента с техния колега, казаха, че задържаният не е знаел, че хората, които го преследват са полица, защото не били в униформи и нямали стоп палки на МВР, с които да го спрат. Що се отнася до синята лампа на пикапа, преследвал техния колега, тя трудно може да бъде забелязана в движение по въпросния път, заявиха водачите на офроуд автомобили в „Тази сутрин“.

Думите им обаче влязоха в противоречие със показанията на двама млади туристи, които също разказаха за инцидента в сутрешния блок на bTV, но попитаха как тези младежи са видели инцидента, предвид скоростта, с която се е развивал.

Снимка: btvnovinite.bg

Шофьорите на джипове са категорични, че не навлизат в границите на Национален парк „Рила“, а се движат по същите общински пътища, които се ползват от камионите за дърводобив всеки ден. Въпросният ден, по думите им, те били излезли за гъби и никой не можел да им попречи да използват свой собствен транспорт, за да направят излет със семействата си. Според тях целта на цялото мероприятие е да ги накарат да плащат по 100 лева за лифта.

Джиповете транспортират туристи само 8 дни през август, когато е натоварено, а през другото време не развиват такава дейност, казаха шофьорите.

„Ще ходим и за гъби, и ще извозваме туристи днес“, заявиха шофьорите пред bTV.