Напрежение сред шофьори на джипове, возещи туристи до Седемте рилски езера. Поводът - техен колега беше арестуван след сигнал, че умишлено преминал през крака на полицай.

32-годишният мъж беше задържан, а колегите му се събраха пред полицията в Дупница в негова подкрепа. Те категорично отрекоха твърденията на прокуратурата, че е имало подобен случай.

Ексклузивно за „Тази сутрин“ говориха двама от свидетелите на случката – Станимир Иванов и Радина Георгиева, които се качвали към Рилските езера.

Двамата решават ги посетят в събота. Те разказаха, че рано сутринта се нареждат на опашка, за да чакат лифта. По думите на Станимир на около 100-200 метра над долната станция на лифта е имало няколко джипа. Според него те са причаквали хората, тръгнали пеша към Езерата, за да ги приканят и извозят до горе срещу определена сума.

„Сетих се, че точно тези джипове са забранени и не трябва да бъдат там. Помолих приятелката ми да ми даде телефона, за да ги снимам. Мислех в началото, че те се крият там или чакат, но впоследствие разбрах, че имат наглостта да качват хора“, обясни той.

И продължи: „Съжалявам, че спрях да снимам рано. Когато спрях клипа, се чуха отваряния и затваряния на врати. Приятелката ми е видяла как изблъскват хора от джиповете, за да избягат и да не бъдат проверени. Тази част аз не я видях“, разказа Станимир.

Радина сподели, че джиповете, на които са се качили хора, са били два – бял и черен. Имало е и трети джип, на който е бил сложен сигнален буркан.

„Гонка е силно казано, защото склонът е голям, пътят е каменист и на места е доста изорано. Имаше контакт почти непосредствено, след като всички хора слязоха от джиповете. Единият джип тръгна надолу. Другият също, но полицаят слезе от колата и тръгна да го гони, с идеята да свали шофьора от джипа. Полицаят се беше облегнал на вратата, но видя, че може би шофьорът е склонен да го прегази и се отдръпна. Дали му е прегазил крака или нещо се е случило с него, не мога да кажа“, обясни тя.

Според нея не са разменяни реплики между полицая и шофьора на джипа. След това полицаят се е върнал до неговия джип.

„На снимките се вижда, че това е униформен. На гърба му пишеше „Полиция“ и човек трудно не би разпознал такъв човек“, обясни още Радина.

Станимир уточни, че няколко минути след това са били настигнати от двама цивилни полицаи, които са се представили, че са от Икономическа полиция. Те са поискали от него заснетите материали и са записали имената и телефонния му номер.

Вижте още от разказа във видеото!