Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите, заяви председателят на БСП и бивш икономически министър в кабинета "Петков" Корнелия Нинова пред bTV.

„В края на мандата България е на първо място в ЕС по промишлено производство и на четвърто място по растеж на брутния вътрешен продукт. По-добре сме от Италия, Испания и други европейски държави“, обясни Нинова.

Тя заяви, че БСП продължава да иска да се водят преговори с „Газпром“.

„Ако се предложат по-ниска цена и гарантирани доставки, сме "за" руски газ“, заяви още лидерът на БСП

По думите ѝ по темата за газа служебният премиер не е убедителен и има противоречива информация и "явно не се гледа сериозно на този въпрос в служебния кабинет".

„Има противоречива информация дори между министрите в служебния кабинет, защото господин Гълъб Донев каза, че не знае кой точно преговаря. Изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева каза, че разговорите се водят на високо политическо ниво. Високото политическо ниво значи, че трябва да участват премиерът или президентът, а премиерът не знае кой ги води. Тоест тези непоследователни сигнали навеждат на мисълта, че не се гледа сериозно на този въпрос“, коментира Нинова.

"Не е рисково да водим преговори с Русия, миналата седмица Макрон води разговор с Владимир Путин", каза още лидерът на левицата. 

Тя коментира и предстоящите избори, като заяви, че ще работи с удоволствие за Благоевград, където е водач на листите.

„Чувствам се добре в Благоевград. Много работих там, познавам всяка уличка във всеки град и село. Обичам хората там, мисля, че все още са запазили уважение към мен. Ще работя с удоволствие за Благоевград може би защото е бил първият ми мандат и с него са свързани първите ми спомени от политиката“, коментира Нинова.

Какво каза още за изборите и руския газ Корнелия Нинова – гледайте във видеото.